Uiver Vliegtuig 1934

Diposting pada

Uiver is de naam van het douglas dc 2 vliegtuig met de registratie ph aju van de klm de uiver werd in 1934 vooral beroemd door een vlucht van mildenhall in suffolk naar melbourne in australië. Het toestel was erg modern voor die tijd.

Terugkeer Van De Uiver 1934 Zilverwerk Wereldkaart Melbourne

The aviodrome owns one of the last still airworthy dc 2s in the world.

Uiver vliegtuig 1934. Items portrayed in this file depicts. 1934 cover per nederlandse vliegtuig parimaribo curacao nederland w71 24 0 99 1 81 2 bids 1 50 shipping. Albumblad met een foto van de vier bemanningsleden van de uiver het klm toestel dat in 1934 het handicapklassement van de macrobertson londen melbourne luchtrace won.

Later dat jaar werd de uiver beroemd door zijn rol in de londen melbourne luchtrace. De uiver werd gebouwd door douglas in santa monica californië. De macrobertson londen melbourne luchtrace werd georganiseerd om het eeuwfeest van melbourne te vieren.

De bemanning bestond uit gezagvoerder koene dirk parmentier eerste officier jan moll boordwerktuigkundige bouwe prins en telegrafist cornelis van brugge. De race duurde van 20 tot 24 oktober. Terugkeer van de uiver 1934 marinus kutterink 1934 striking metalworking d 5cm.

De klm noemde haar vliegtuigen naar vogels waarvan de eerste letter overeenkomt met de laatste letter van het registratieteken. Click on a date time to view the file as it appeared at that time. Netherlands r special tuberculosis cover 1934 by uiver from amsterdam to batavia and onward to melbourne australia and returned.

Toedracht het vliegtuig inzittenden post. Het ongeluk met de uiver. De uiver was the name of a douglas dc 2 that placed second in the 1934 macrobertson air race only being beaten by a purpose built de havilland dh 88 racer grosvenor house.

De uiver verongelukt bij rutbah wells irak klm douglas dc 2 ph aju uiver op weg naar indië tijdens hevig noodweer neergestort in de syrische woestijn op 20 december 1934. De terugtocht van de uiver werd een triomftocht. De kranten schonken veel aandacht aan de klm vlucht.

Het had een aluminium constructie en een intrekbaar landingsgestel. Vliegtuig de uiver in reliëf vliegend naar rechts waaronder de wereldkaart waarop aangegeven de route van de vlucht van londen naar melbourne met embleem van de klm omschrift. Op 19 september 1934 maakte het vliegtuig zijn eerste vlucht in nederland.

The real uiver which is an old dutch word for stork no longer exists. Uiver is het douglas dc 2 vliegtuig met de registratie ph aju van de nederlandse vliegtuigmaatschappij klm het werd in 1934 een beroemdheid zowel in nederland als internationaal maar ging nog in datzelfde jaar bij een vliegramp verloren. Een grote groep mannen trekt aan een touw het vliegtuig de uiver uit de modder albury.

In oktober 1934 behaalde de uiver een modern nieuw vliegtuig van de koninklijke luchtvaart maatschappij de tweede prijs in de snelheidsrace van engeland naar australië.

Londen Melbourne Race October 1934 Vintage Posters Melbourne Races Canadian Pacific

Ph Aju 44 Uiver Douglas Dc 2 Klm Vliegtuig Luchtvaart

The Uiver Is One Of The Most Famous Dutch Aircraft In History The Klm Purchased It In 1934 And In The Same Year It Won In 2020 Aircraft Vintage Aircraft Klm Airlines

Dc 2 Uiver Starting Its Engines By Ronald H Via Flickr Vintage Aircraft Douglas Aircraft Douglas Dc3

Kidston The 2007 Geneva Classics Show Vliegtuig Aircraft Vliegen

Gevraagd Luchtvaartfotos Pagina 2 Ncn Forum Vliegtuig Aircraft Luchtmacht

Een Groep Europeanen Staat Op Het Vliegveld Rambang Voor Het Vliegtuig De Uiver Dat Is Aangekomen Op Lombok Na Afloop Van De Lo Vliegtuig Luchtvaart Melbourne

Lelystad Klm Wil Uiver Redden Uit Faillissement Vliegtuig Vliegen Luchtvaart

Schiphol 1937 Airplane Douglas Aircraft Airplane En Aviation

De Douglas Dc 2 Ph Aju De Uiver Van De K L M Op Het Vliegveld Andir Bij Bandoeng 1934 Indonesie Luchtvaart Indie

Waalhaven Klm Royal Dutch Air Lines Snip En Uiver 1934 Vintage Vliegtuigen Vliegtuig Luchtvaart

Pin On Everything Aviation

Waalhaven Vliegveld De Klm Sperwer Dc2 1938 Sperwer Vliegtuig Luchtvaart

Klm Ph Akj Douglas Fokker Dc 2 115e Jan Van Gent And Douglas Fokker Dc 2 115l Ph Ald Djalak On A Snowy Apron At Amsterdam Vliegtuig Jan Van Gent Amsterdam

Dc 2cde Uiver Luchtvaart Vliegtuig

Douglas Dc 2 Ph Aju Uiver In 2020 Vintage Aircraft Douglas Aircraft Vintage Airplanes

Pin Op Airliners X 2

Douglas Dc 2 Aviao

Pin Op Klm Historie

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *