Auto Banden Profieldiepte

Diposting pada

Dan beschikken de banden niet meer over de winterse eigenschappen. Jouw banden moeten minimaal een profieldiepte hebben van 1 6 millimeter.

Laat Uw Banden Profieldiepte Meten Door Pouw Banden

Na meting bleken de michelin zomerbanden slechts 6 5 mm profieldiepte te hebben terwijl de dunlop banden een keurige 9 mm lieten zien.

Auto banden profieldiepte. Mijn nieuwe auto bij dealer opgehaald. Wanneer banden bij de bandenmontage nieuw onder uw auto worden geplaatst hebben ze standaard een profieldiepte van 8 mm. Ik heb dunlop winterbanden laten monteren en de zomerbanden mee genomen.

Slijtage kan ook ontstaan doordat de banden niet goed zijn uitgelijnd of gebalanceerd. Dit is de brede groef in het midden van de band. Geadviseerde minimum profieldiepte zomerbanden.

Het gaat om een wettelijk minimum. Ook bij banden die zes jaar of ouder zijn maar nog voldoende profieldiepte hebben adviseren wij om bij ons langs te komen. Er wordt gemeten vanuit de hoofdgroef van de band.

Er zijn diverse soorten slijtage die kunnen ontstaan aan autobanden en doorrijden kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een band is 1 6 mm dit geldt ook voor winterbanden. Profieldiepte meten volgens de wet dienen je banden minimaal een profieldiepte van 1 6 millimeter te hebben.

Het is niet aan te raden om met een profieldiepte van 1 6 mm te rijden. Deze banden zijn namelijk aan het uitdrogen en de kans op scheurtjes of klapbanden neemt daardoor flink toe. Draai de banden van je auto in zodat je goed zicht hebt op het loopvlak van de band.

De meeste banden hebben 3 of 4 van dit soort hoofdgroeven. Dat is wettelijk verplicht. Slijtage kan ook ontstaan doordat de banden niet goed zijn uitgelijnd of gebalanceerd.

Hebben je banden minder dan 1 6 mm profiel dan komt de auto niet door de apk heen. Minder profiel op je banden betekent ook minder veiligheid. Plaats de profieldieptemeter op verschillende plekken in een groef op de band en lees de profieldiepte af op de profieldieptemeter.

Af fabriek was deze voorzien van michelin energy saver zomer banden 205 55r16. Deze banden zijn namelijk aan het uitdrogen en de kans op scheurtjes of klapbanden neemt daardoor flink toe. Dit moet het geval zijn voor het hele loopvlak van de band.

De anwb adviseert bij een profiel van 2 mm echter al om de band te vervangen en bij een winterband zelfs al vanaf 4 mm. Midden van de band. Dit geldt ook voor all season banden als je profiel minder is wordt je auto afgekeurd en kun je een boete krijgen.

De profieldiepte van de banden zorgt voor een goede grip op de weg. In de nederlandse wet is vastgelegd dat je minimale profieldiepte van je zomer en winterbanden niet minder dan 1 6 mm mag zijn. Ook bij banden die zes jaar of ouder zijn maar nog voldoende profieldiepte hebben adviseren wij om bij ons langs te komen.

Door de wrijving met het asfalt is slijtage onvermijdelijk met enkele gevaren als gevolg. Autobanden zijn gemaakt van rubber en door wrijving op de weg slijt het rubber.

Profieldiepte Winter Zomerbanden Regelmatig Controleren Vervangen

Pin Op Handige Tips

Wanneer Moeten Banden Vervangen Worden Wuco Auto S B V

Faq Autobanden Selvili Wheel Tyre Center Assen

Tire Tread Depth Vredestein

Profieldiepte Banden Onderstel Vw Passat Nl Volkswagen Passat Club Nederland

Service A And Service B Mercedes Benz A Service Benz Repair Shop

Autobanden Zomerbanden Winterbanden Politiebericht Over Banden En Veiligheid

Profieldiepte Van Banden De Wettelijke Vereisten Tirendo Nl

Alles Wat Je Erover Moet Weten Bandenprofiel Profile

Bandenprofielen Van Dichtbij Bekeken Oponeo Nl

Profieldiepte Bestdrive Banden De Ring

Zelf Het Profiel Van Je Banden Controleren Youtube

Controleer De Bandenprofiel En Slijtage Uniroyal

Nederlanders Weten Niet Wanneer Autobanden Versleten Zijn Autorai Nl

Alles Over De Profieldiepte En Bandenspanning Van Autobanden Bandenblog

Wat Is Het Minimale Profiel Van Een Autoband

Bol Com Medicca Auto Banden Profiel Meten Bandenprofielmeter Bandprofiel Meter

Remweg Autoweek

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *