Co2 Uitstoot Vliegtuig Per Km

Diposting pada

Helaas valt de luchtvaart op dit moment buiten het klimaatakkoord. De co 2 uitstoot per kilogram verbruikte kerosine is 3 1 kg kg zie paragraaf 8 2 4.

Duurzaam Vervoer Eco Reizen

0 147 kg co personen km.

Co2 uitstoot vliegtuig per km. De vliegafstand amsterdam madrid is 1463 km en voor de rf factor wordt 2 aangenomen. Kleine vrachtwagen in km. De totale co 2 equivalente uitstoot van de vlucht wordt daarmee.

Maar cijfers per kilometer vertellen maar een deel van het verhaal. 0 402 kg co km. Vliegtuig mondiaal 2500 km 0 personen km.

De wetenschappers van het instituut stellen dat de scheikundig berekende co2 uitstoot moet worden vermenigvuldigd met een factor 2 7 om de extra vervuilende aspecten van de luchtvaart te verdisconteren. Met een vliegtuig kan je in korte tijd enorme afstanden afleggen iets wat je niet snel zou doen met de auto en zeker niet alleen. De co2 uitstoot van de in ons land verkochte kerosine komt zo uit op 11 8 x 2 7 32 miljard kilogram.

Daarom heeft vliegen zo n grote invloed op de co2 uitstoot van je totale reis. Vliegtuig europa 700 2500 km 39 961 personen km. Een reis naar nice met de trein leidt tot maar 25 kilo co2 uitstoot en met een benzineauto bedraagt de uitstoot zo n 600 kilo co2.

Het is echt verrassend hoeveel co2 uitstoot wij produceren in het dagelijkse leven. Gemiddeld brengt een vliegtuig met 1 liter brandstof een passagier ongeveer 30 kilometer verder. De getallen voor de wagen houden rekening met een gemiddelde bezettingsgraad van een wagen van 1 4 personen en met de actuele mix van wagens in belgiƫ.

De getallen voor het vliegtuig exclusief brussel london zijn gebaseerd op een specifieke uitstoot van 148 gram passagierskilometer. Voor de internationale hogesnelheids trein geldt dat er binnen europa grote verschillen zijn in co2 uitstoot per kilometer. Rekening houdend met zaken als gemiddelde bezettingsgraden is het inderdaad zo dat de stelling klopt.

De co2 uitstoot van. Op dit moment draagt de luchtvaart bij aan ruim twee procent van de wereldwijde co2 uitstoot. Uitstoot co 2 lto verbruik 3 1 cruise verbruik 3 1 afstand rf factor.

Zo leidt een vliegreis naar het franse nice tot een uitstoot van ongeveer 240 kilo co2 per persoon. 0 200 kg co personen km. Want je reis wordt vaak bepaald door hoe lang je onderweg bent.

Dit hangt af van hoeveel co2 uitstoot de stroom in landen waar je doorheen reist veroorzaakt. Subtotaal 108 ton co2. Aangezien het aantal luchtvaartpassagiers waarschijnlijk verdubbelt in twintig jaar tijd en nieuwe ontwikkelingen in vliegtuigtechnologieƫn niet snel genoeg gaan is de verwachting dat deze uitstoot toeneemt.

Met de stelling moderne vliegtuigen zijn net zo energiezuinig als de trein is 42 procent het eens 32 is het ermee oneens. En als je bijvoorbeeld met vier personen reist is ook de auto milieuvriendelijker dan het vliegtuig. Ook speelt de bezettingsgraad mee en of het een hogesnelheidstrein is of een gewone internationale trein.

Wij stoten co2 uit wanneer we autorijden onze woning verwarmen koken werken vieren een vliegtuigreis maken deze co2 uitstoot kan gemakkelijk berekend worden met behulp van onze co2 calculator en dan gecompenseerd worden door te investeren in onze klimaatprojecten.

Vliegtuig Meet Co2 Uitstoot In Friese Veenweidegebied

De Trein In Plaats Van Het Vliegtuig Op Europese Bestemmingen Levert 8 35 Miljoen Ton Co2 Reductie Op Spoorpro Nl

Bereken Precies De Voetafdruk Van Je Vakantie De Ingenieur

Hoeveel Co2 Uitstoot Bespaar Je Als Je Overstapt Op Groene Energie Wise Wise

3 Vuistregels Voor Een Lagere Co2 Foodafdruk

Klimaat En Luchtvaart Deel 2 Is Op Lange Afstand Vliegen Klimaatvriendelijk Wtnschp Be

Eos Trace

Duurzaam Reizen Vliegtuig Trein Bus Of Auto Blog Goedkoop Treinkaartje

Trein Het Minst Milieubelastend

Welke Co2 Impact Hebben Andere Vervoersmiddelen Zoals Trein En Bus

Je Kunt Beter Met Het Vliegtuig Naar Spanje Dan Met De Auto Klopt Dit Wel De Volkskrant

Co2 Uitstoot Vliegtuigen

Milieubewust Op Reis De Toekomst Van Duurzaam Reizen

Faq Wat Is De Co2 Uitstoot Van Je Zakelijke Mobiliteit

Waarom Belgische Reizigers Co2 Zondaars Zijn De Standaard Mobile

Wat Is Co2 En Is De Uitstoot Schadelijk Energievergelijk

Zicht Op Co2 Luchtvaart

Groen Fbaa

Http Www Team Energy Nl Wp Content Uploads 2019 05 Duurzame Evenementen Inzicht In Uitstoot Pdf

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *